Jdi na obsah Jdi na menu
 


ČSP 2016 - 7. turnaj, Pardubice, výsledky

14. 8. 2016

Na 7. turnaji nejlepší Dana Hanušová a Standa Nejezchleba

Úvodem taková příjemná věc ke zmínce – nevyskytla se jedna jediná neomluvená absence na turnaji. Senioři vědí, co se sluší a patří, za to patří díky všem, speciálně i těm několika, kteří byli přihlášeni, ale dnes jim to nevyšlo a omluvili se. Umožnili tak start dalším zájemcům.

Dnešní mazací model byl z ranku sportovních, tedy těch obtížnějších. Na některých výsledcích to bylo dost znát a možná vznikl i seniorský rekord v nejnižším finálovém náhozu hráčů na stupních vítězů… Opět nás to přivedlo k úvaze o volbách mazacích modelů na turnajích pro seniory. V této věci jsme se rozhodli udělat seniorskou webovou anketu právě na toto téma. Až bude anketa připravena, dáme všem seniorům vědět, aby se mohli do hlasování o budoucnosti aktivně zapojit.

V každém případě příští, tedy již 8. turnaj ČSP, jenž se bude odehrávat 24. září v Olomouci, bude s mazáním „béčkovým“, tedy s modelem co možná lehkým, pohodovým, nenáročným, padavým.

Do Pardubic si přijelo zahrát 78 seniorek a seniorů, opravdu velký počet i přes probíhající dovolené. Děkujeme všem a věříme v zachování přízně i do budoucna.

Kvalifikaci vyhrává Jirka Hindrák (1242) před Janou Plešingerovou (1220). Přes 1200 měl na kontě ještě Aleš Drábek. Ten si hned v 1. hře zahrál 258, což zůstalo náhozem dnešního turnaje. Po hříchu vysokých čísel nebylo mnoho, nicméně podmínky byly stejné pro všechny. „Točenáři“ celkem všeobecně ve svých odhadech na dnešní vítěze preferovali „rovináře“. To se však nepotvrdilo, či snad jen částečně.

O mazací pauze před finále došlo k tradičnímu losování 2 hráčů, kterým bylo vráceno plné startovné. Štěstí se usmálo na Ivanu Šmejkalovou a Fandu Koláře. Oba se ocitli po kvalifikaci na nepostupovém místě a tak jim štěstěna alespoň přinesla tuto finanční útěchu. Losoval 1. nepostupující do finále Ludva Horák. Ani nevíme, zda vylosovaní Ludvovi poděkovali.... :-)

Navíc jsme dnes oslavili obě přítomně Aleny (Endersová, Brašnová), jež od pořadatele kromě přání k jejim jmeninám dostali i plnou hrst sladkostí. Kéž jim to pomůže k ještě lepším bowlingovým úspěchům... :-)

Do finále tradičně postupuje 36 nejlepších ve stejném procentu mužů a žen, jako bylo jejich zastoupení v kvalifikacích. Bez většího překvapení to dnes bylo 11 žen a 25 mužů, tedy obvyklé složení.

Finále hrané klasicky na součet 3 her od nuly bylo dost dramatické. Nikoliv díky vysokým náhozům, ale díky nízkým náhozům… V první hře se vyskytlo pouze 5 dvoustovek, přičemž tu nejvyšší měl na kontě Vláďa Dedera (224). Druhá hra přinesla 7 dvoustovek, jimž jasně dominoval Standa Nejezchleba (243). Třetí hra přinesla opět pouze 5 her 200+ a tu nejvyšší zahrál Štefan Glezgo (233). Po skončení finále se mnozí nejlepší pakovali nevěříc, že by jejich finálový součet mohl stačit na jakoukoliv cenu. Po zveřejnění výsledků se ale nestačili divit…

Absolutními dnešními vítězi se stali Dana Hanušová a Stanislav Nejezchleba. Nejvyšší náhozy dne byly u Aleše Drábka a Marušky Horákové. Gratulujeme!

Konečné pořadí v jednotlivých kategoriích:

Muži 50-57 let: Jiří Hindrák (547), Petr Pekár, Aleš Drábek

Ženy 50-57 let: Dana Hanušová (586), Jana Lébrová, Blanka Hanusíková

Muži 58-64 let: Vladislav Dedera (617), Štefan Glezgo, Milan Soušek

Ženy 58-64 let: Marie Frýbortová (569), Jana Plešingerová, Dáša Flegelová

Muži 65+ let: Stanislav Nejezchleba (644), Petr Tomášek, Zdeněk Havlíček

Ženy 65+ let: Anna Brokešová (563), Alena Endersová, Dagmar Prokopová

Zajímavostí určitě bylo, že umístění nejlepšího nejmladšího muže (Jiří Hindrák) bylo až na 16. místě. Přesto si Jirka odnáší ocenění za 1. místo své kategorie a výsledek si zřejmě zapíše do svých análů, co by historicky nejnižší nához za 1. místo. Hráči vyšší věkové kategorie dnes ty „mladé“ prostě ve finále přehráli.

Roční žebříček začíná být docela zajímavý, neboť se započítává 7 turnajů z deseti, takže od příštího turnaje se již začne v ročních statistikách škrtat. To může být docela zajímavé, protože boj o dva volné starty na nejbližším ME seniorů (2017, Dublin, Irsko) je v plném proudu a zájemců o to je docela dost. Ovšem další 2 volné starty jsou přidělovány v rámci finále Senior Masters, takže šance je i pro ty, kdož v Ročním žebříčku neuspějí podle svých představ a přitom se do finále Senior Masters 2016 probojují. Účast v něm má zajištěna pětice nejlepších v každé ze šesti kategorií ze Senior Masters.

A jak to tedy v Ročním žebříčku ČSP vypadá:

Muži 50-57 let: Petr Mráček 552 bodů, Jiří Hindrák 547, Dalibor Dědič 537

Ženy 50-57 let: Blanka Hanusíková 593, Miluše Nováková 546, Dana Hanušová 520

Muži 58-64 let: František Plešinger 667, Jiří Vrážel 654, Milan Soušek 526

Ženy 58-64 let: Jana Plešingerová 623, Marie Frýbortová 606, Dáša Flegelová 588

Muži 65+ let: Tomáš Rathouský 717, Stanislav Nejezchleba 700, Vladimír Pitaš 693

Ženy 65+ let: Alena Endersová 588, Dagmar Prokopová 485, Marie Horáková 425

Muži absolutní pořadí: Tomáš Rathouský 717, Stanislav Nejezchleba 700, Vladimír Pitaš 693

Ženy absolutní pořadí: Jana Plešingerová 623, Marie Frýbortová 606, Blanka Hanusíková 593

Poznámka: je třeba sledovat i počet odehraných turnajů…

 

A ještě tedy pořadí v Senior Masters po tomto turnaji:

Muži 50-57 let: Jiří Hindrák, Petr Mráček, Josef Bočan

Ženy 50-57 let: Miluše Nováková, Blanka Hanusíková, Jana Lébrová

Muži 58-64 let: Milan Soušek, Jiří Vrážel, Jiří Stulík

Ženy 58-64 let: Dáša Flegelová, Jana Plešingerová, Marie Frýbortová

Muži 65+ let: Vladimír Pitaš, Stanislav Nejezchleba, Tomáš Rathouský

Ženy 65+ let: Alena Endersová, Anna Brokešová, Marie Horáková

Poznámka: detaily viz Senior Masters v levém menu

Děkujeme všem seniorkám a seniorům za účast v Pardubicích, jakož i centru za velmi dobrou kuchyni pod vedením paní Lindy...

Příští turnaj se koná 24. září 2016 v Olomouci, obsazovačka na to již je připraven a lze se sem hlásit. Moraváky prosíme, aby poslední rundu nechali výhradně hráčům z Čech. Jak jsme již zmínili, najdeme pro Olomouc to nejjednodušší možné mazání bez ohledu na kategorizaci turnaje.

Všem krásný zbytek léta, kdo ještě nebyl, tak hezkou dovolenou a již nyní se těším na setkání v Olomouci.

Milan Soušek, 13.08.2016

Výsledková listina

Na fotce absolutní vítězové: Dana Hanušová a Standa Nejezchleba

absolutni-vitezove.jpg

 

Náhledy fotografií ze složky 2016-08 Pardubice