Jdi na obsah Jdi na menu
 


ČSP 2016 - 5. turnaj, Chomutov, výsledky

20. 5. 2016

Kdo přehrál všechny? Miluše Nováková!

 5. turnaj ČSP znamená ukončení první poloviny turnajové série 2016. Hrálo se v Chomutově na obtížnějším mazacím modelu 37 stop, model kategorie A a tedy do této kategorie tak spadá celý tento turnaj.

kvalifikace naznačila, že hráči se rozdělí do dvou skupin – na ty, kteří mazací model zvládli a hráli velmi dobře a na ty, kteří buď na to, jak a kudy hrát, moc nepřicházeli, případně si na daný model nevzali vhodné koule. První skupina byla početně méně zastoupena, což ale nijak neubíralo na snaze všech uspět. 1341 ze šesti her vydoloval nejlepší kvalifikant Jirka Hindrák. Jeho nejslabší hra byla 202, což pro mnohé jiné byla hra maximální. Hned za Jirkou skončil Vláďa Dedera s 1311. To je sice fajnový výsledek, ale k úspěchu v turnaji je třeba zúčastnit se i finále, což Vláďa nemohl s ohledem na jeho zálibu v Hard rocku, Nazareth v Praze převážili… Asi nám nezbyde, než se v příštích turnajích vyhnout obdobným koncertům, aby měl Vláďa šanci svoji účast dotáhnout... :-). Třetí v pořadí skončil Vojta Plánička s 1283. Nejlepší kvalifikační ženou se stala se součtem 1234 Míla Nováková. Nejvyšší nához kvalifikace ale zahrál Mirek Oliva – 264, což nakonec zůstalo náhozem celého turnaje.

Losování startovného: proběhlo tradičně před finálem, losoval první přítomný nepostupující, jímž se nerad stal Vráťa Kulhánek. Později se však ukázalo, že finále mu přece jen vyjde, neboť jeden z finalistů finále nestihl… Vráťa učinil šťastnými Karla Leváka a Vladimira Stanishevského.

Dnes do šestatřicítky finalistů šlo 9 žen a 27 mužů. Ve finále hned první hrou překvapila Miluše Nováková náhozem 264, což ji přineslo první náznak reálné šance na celkový úspěch a navíc tak vyrovnala nához dne Mirka Olivy. Cenu za nához pochopitelně převzali oba. V dohledu se držel Fanda Čermák s 233. Druhá hra vyšla nejlépe Daliborovi Polívkovi – 234. Nicméně jeho první hra byla z ranku ne moc vydařených, tak zatím nepomýšlel na celkový úspěch. Hrou 226 zrychluje Jirka Hindrák. Jako obvykle rozhoduje hra třetí. Fanda Čermák hraje 245, Jirka Vrážel 244, Jirka Egert 238. Celkové součty finálových her řekly, že dnes byla nejlepší Miluše Nováková a Jiří Hindrák. Gratulujeme!

Chomutovské centrum šlapalo výtečně, jednu závadu se operativně podařilo odstranit během mazací pauzy a plánované časy turnaje se tak dodržovaly dokonce i s mírným předstihem. Poděkování tedy míří za personálem centra, jakož i do výborné místní kuchyně.

Konečné pořadí v jednotlivých kategoriích:

Muži 50-57 let: Jiří Hindrák, František Spilka, Ladislav Vokroj

Ženy 50-57 let: Miluše Nováková, Blanka Hanusíková, Marie Vokrojová

Muži 58-64 let: František Čermák, Dalibor Polívka, Jiří Vrážel

Ženy 58-64 let: Jana Plešingerová, Dagmar Stulíková, Marie Frýbortová

Muži 65+ let: Jiří Egert, Josef Bešík, Stanislav Nejezchleba

Ženy 65+ let: Alena Endersová, Anna Breindlová, Dagmar Prokopová

V ročním žebříčku se odráží nejen čistý bodový zisk za umístění, ale i prémiové body za vysoké náhozy. A i ty se dnes vyskytovaly a body za prémiové vysoké hry mohou docela pěkně žebříčkem zahýbat. V mužích bez rozlišení věku je pořadí po dnešku Tomáš Rathouský, František Plešinger, Vladimír Pitaš, Petr Mráček, Jiří Vrážel. V dámském ročním pořadí to na čele vypadá takto: Miluše Nováková, Marie Frýbortová, Jana Plešingerová, Dáša Flegelová, Alena Endersová. V jednotlivých věkových kategoriích se pořadí trochu přeházelo, ale máme za sebou 5 turnajů a do roku se jich započítává 7 nejlepších z celkem deseti, takže po polovině soutěže nelze dělat závěry a jak říká klasik: "My nesmíne ani naznačovat". Analýza je tedy na každém jednotlivci, jak k tomu přistoupí a co z toho vyvodí..

Získané body se promítly i do bodovacího seniorského žebříčku Senior Masters, podívejte se na své pořadí, Senior Masters je již rovněž aktuální po tomto turnaji (viz stejnojmenná záložka v levém menu).

Nyní má Český Seniorský Pohár 2 měsíce pauzu – v červnu se koná několik seniorských akcí a v červenci je volno dovolenkové. Nejbližší turnaj je tedy na řadě až 30. července v Praze s předehrávkou 29. července. Obsazovačka je již na nový turnaj připravena a jen jako obvykle chceme požádat, aby poslední runda byla zachována pouze pro hráče z Moravy a předposlední přednostně pro hráče z větších vzdáleností. Hráčům z Prahy a okolí doporučujeme páteční předehrávku… Děkujeme za pochopení.

Milan Soušek, 22.05.2016 

Výsledková listina

Na fotce jsou absolutní vítězové dnešního turnaje: Jirka Hindrák a Míla Nováková

absolutni-vitezove---jiri-hindrak--miluse-novakova.jpg