Jdi na obsah Jdi na menu
 


ČSP 2016 - 3. turnaj, Olomouc, výsledky

27. 3. 2016

Dnes nejlepší Jana Plešingerová a Ivan Burian

3. turnaj Seniorského Poháru 2016 proběhl v sobotu 26.03.16 na Šantovce v Olomouci. Sváteční Bílá sobota k bowlingu přilákala 82 hráček a hráčů. Všem děkujeme! Připraveny byly drobné Velikonoční pamlsky, ale i pomlázka, jež však, po hříchu, spíše zahálela... Mazací model byl použit 40 stop dlouhý Middle Road. Dvoustovek padlo docela dost, zvláště finále se jimi chlubilo v množství velmi pěkném. Ale nepředbíhejme...

Kvalifikaci zvládl nejlépe Pepa Bešík (1386 včetně hendykepů) a Jirka Hindrák (1381 bez hendykepu. Na něj si musí ještě dost let počkat. Ale ani Pepa nebude stagnovat, i jeho hendykep poroste a tak se prostě Jiří musí trochu zlepšit, pokud by rád Pepíka přeskočil). Z ženského osazenstva na tom byla nejlépe Jana Lébrová (1324). Dnes do finále postupovalo 24 mužů a 12 žen. Z důvodů pár zdravotních a domácích omluv z finále se posledním postupujícím stává Pavel Typolt a Anna Brokešová.

O mazací předfinálové přestávce se losuje 2x komplet vrácení startovného. Štěstí se usmívá na Štefana Glezga a Františka Plešingera. Oba si tak zahráli zcela zdarma.

Finále se hraje klasicky na součet 3 her od nuly. První hry přinesly celkem 9 dvoustovek, do čela jde Ivan Burian s 237. Za ním se rovnají překvapivě Walter Enders s 225 a zřejmě po domácí dohodě oba Plešingerovic – shodně 222. Druhé hry znamenaly pro 7 hráčů nához přes 200, nejlépe se ukázal opět Ivan Burian s 236, sekunduje Petr Mráček se stejným číslem. Pochopitelně v součtu prvních dvou finálových her je na tom jasně nejlépe Ivan. Ale potvrdí své dnešní ambice i třetí hrou? Jana Plešingerová rozbaluje ve třetích finálových hrách veškeré své umění a hraje 267. Velká výzva! 248 hraje Vladimir Stanishevskiy a 247 Ivan Burian. Začíná se honem počítat a konečný výsledek je fascinující: celkově dnes byla nejlepší Jana Plešingerová s finálovým součtem 721! Ivan Burian má součet 720. Jeho finále bylo skvělé... ale... Jana má dámský hendykep a i nějaký ten věkový. A to rozhodlo, že právě ona vítězí. Ivan Burian zahrál lépe, než Jana, ale na hendykep Jany nemá, takže druhé místo. Třetí obsazuje díky své krásné poslední hře Vladimir Stanishevskiy. Jana Plešingerová a Ivan Burian se tak stávají absolutními vítězi tohoto turnaje. Navíc Jana bere i cenu za nejvyšší dámský nához (267), takže odchází z centra se všemi cenami jen díky Fandovi, který jí s cenami pomohl. Nejvyšší pánský a vlastně i absolutní nához zahrál Jirka Hindrák (268).

Konečné pořadí v jednotlivých kategoriích:

Muži 50-57 let: Ivan Burian, Vladimir Stanishevskiy, Petr Mráček

Ženy 50-57 let: Miluše Nováková, Jana Lébrová, Eva Štefková

Muži 58-64 let: Jiří Vrážel, František Plešinger, Karel Levák

Ženy 58-64 let: Jana Plešingerová, Dáša Flegelová, Marie Frýbortová

Muži 65+ let: Jaroslav Růžička, Walter Enders, František Brokeš

Ženy 65+ let: Alena Endersová, Anna Brokešová, Dagmar Prokopová

V ročním žebříčku se odráží nejen čistý bodový zisk za umístění, ale i prémiové body za vysoké náhozy. V pánském žebříčku je pořadí Vladimir Stanishevskiy, Walter Enders, Petr Mráček. V dámském pak Marie Frýbortová, Dana Hanusíková, Alena Endersová. Ale pochopitelně, je to jen počáteční stav, turnajů je celkem 10 a započítává se 7 nejlepších, takže v této podobě je třeba Roční žebříček po třetím turnaji brát s nadhledem...

Vedle ročního žebříčku se body načetly i do republikového žebříčku Senior Masters 2016. Zde však ještě není započítán seniorský turnaj Bowlingzone Senior Open, napravíme během pár dnů.

Děkujeme všem hráčkám a hráčům, kteří si přišli zahrát a již nyní zveme na dubnový turnaj (viz článek výše), jenž se bude hrát v sobotu 23.04.2016 v Pardubicích.

Milan Soušek, 26.03.2016

Výsledková listina

Na fotce vidíte absolutní vítěze březnového turnaje Janu Plešingerovou a Ivana Buriana. Nezapomeňte se podívat na všechny fotky – viz dole anebo ve Fotoalbu.

absolutni-vitezove.jpg

 

Náhledy fotografií ze složky 2016-03 Olomouc