Jdi na obsah Jdi na menu
 


ČSP 2016 - 2. turnaj, Praha Zličín, výsledky

26. 2. 2016

Sto hráčů se nesešlo... Hindrák s Frýbortovou vítězí

Jak je uvedeno v titulku: 100 hráčů se nesešlo, i když se to snadno stát mohlo. Nebýt dvou omluvených a dvou neomluvených absencí, podařilo by se to. Sešlo se nás v Praze na Zličíně 97. Po lednovém prvním turnaji ČSP 2016 tedy opět skvělá návštěva. Za to díky všem hráčkám a hráčům...

Tentokrát bylo zvoleno mazání vysloveně dlouhé – 45 stop. Čísla padala velice pěkná, někdy až překvapující – viz hráčské průměry. Jisté rozpaky a s tím související četné připomínky hráčů  vzbudilo až samotné závěrečné finále. Bylo opravdu vše v pořádku??

Kvalifikaci vyhrává Rosťa Kala (1371) před Mílou Novákovou (1368) a Jirkou Hindrákem (1328). Dvoustovek bylo požehnaně a bylo to docela příjemné zjištění s ohledem na mazací model, jenž byl použit. Vojta Plánička zahrál 269, a to zůstalo i nejvyšším náhozem kvalifikací, ale pak se ukázalo, že i celého turnajového dne. Do finále dnes postupovalo 26 mužů a 10 žen, což je dáno poměrem mužů a žen v kvalifikacích. Nejtěsněji za branami zůstal Vláďa Lukeš, na něhož zbylo první nepostupové místo. Dostal tedy dvě šance zpříjemnit si den losováním dvou hráčů, kterým má být navráceno plné startovné. První los padl na Aničku Brokešovou a druhým šťastným byl Jarda Růžička. Osud tedy připravil těmto dvěma aspoň malou náplast na nepostup do finále. Doplňkovou věcnou cenu věnovanou Tomášem Rathouským rovněž losováním dostává Viktor Schön. Všem vylosovaným gratulujeme!

Finále se hraje klasicky na součet 3 her od nuly. Čekal se obvyklý nápor kvalifikačních lídrů a papírových favoritů. Ten však nepřicházel a dá se říci, že favorité, a vlastně nejen oni, se docela trápili. Ovšem s jednou výjimkou... První hra přinesla pouze 6 dvoustovek, přičemž ta nejvyšší byla na kontě Jiřího Hindráka – 219. Druhá hra nebyla o nic lepší, dvoustovek jen 5 a ta nejvyšší z nich opět v rukou Jirky. Třetí finálové hry jen potvrdily, že asi něco není dobře... opět jen 6 dvoustovek a nejvyšší hru z nich, jak jinak, si přivlastnil Jirka Hindrák. Tím se stal absolutním vítězem turnaje se ziskem 680 bodů ve finále. Mezi ženami se dnes vytáhla Maruška Frýbortová s celkovým finálovým součtem 646. Oběma gratulujeme! Maruška tak obhajuje své prvenství z lednového turnaje ve své kategorii.

Konečné pořadí v jednotlivých kategoriích:

Muži 50-57 let: Jiří Hindrák, Vladimir Stanishevskiy, Petr Pekár

Ženy 50-57 let: Blanka Hanusíková, Miluše Nováková, Vokrojová Marie

Muži 58-64 let: Karel Levák, Vlastimil Ševčík, František Plešinger

Ženy 58-64 let: Marie Frýbortová, Dáša Flegelová, Dagmar Stulíková

Muži 65+ let: Josef Bešík, František Kolár, Vladimír Pitaš

Ženy 65+ let: Marie Horáková, Anna Breindlová, Alena Endersová

S dnešními výsledky pochopitelně úzce souvisí i bodování v Ročním žebříčku ČSP, který vedle osobní prestiže rozhoduje o tom, kdo nebude muset na ME seniorů 2017 platit žádné startovné.

Pořadí mužů bez rozlišení věku je: Stanishevskiy Vladimir, Pitaš Vladimír, Oliva Miroslav, Rathouský Tomáš, Plešinger František.

Mezi dámami: Frýbortová Marie, Hanusíková Blanka, Endersová Alena, Horáková Marie, Flegelová Dáša.

Vedle ročního žebříčku ČSP 2016 jdou body i do republikového bodovacího žebříčku Senior Masters. Zde je po únorovém turnaji v čele Pitaš Vladimír a za ním Stanishevskiy Vladimir, Rathouský Tomáš, Plešinger František, Soušek Milan. V dámské části je pak pořadí: Hanusíková Blanka, Frýbortová Marie, Endersová Alena, Horáková Marie, Flegelová Dáša. Žebříček Senior Masters najdete na záložce Senior Masters – žebříček ČR.

Naše poděkování patří především zcela všem hráčkám a hráčům a věříme, že se bohatá účast bude opakovat i na dalších turnajích série Českého Seniorského Poháru. Bez nadsázky lze říci, že je to zatím největší turnaj v republice vůbec...

Příští, tedy třetí, turnaj se hraje v Olomouci na Šantovce.  Obsazovací listina je už připravena, ale opět prosím, tentokrát Moraváky, aby poslední rundu nechali hráčům z Čech.

Ještě jednou díky všem a těšíme se na setkání v Olomouci.

Milan Soušek, 28.02.2016

Výsledková listina

Na fotce absolutní vítězové turnaje: Marie Frýbortová a Jiří Hindrák (další fotky viz níže nebo Fotoalbum)

absolutni-vitezove.jpg

 

Náhledy fotografií ze složky 2016-02 Praha Zličín