Jdi na obsah Jdi na menu
 


ČSP 2014 - 7. turnaj, Praha Zličín, výsledky

2. 1. 2015
Honza Kolář exceloval

7. turnaj Českého Seniorského Poháru 2014   se uskutečnil v sobotu 25.10.2014 premiérově v Praze na Zličíně. Zahrát si přišlo 76 hráček a hráčů, mazací model 39 stop sliboval zajímavé náhozy.

Kvalifikaci ovládl Vlastimil Ševčík  (1332 na 6 her bez HDC), mezi ženami byla na tom nejlépe Blanka Hanusíková  (1269 s HDC 10). Nejvyšší nához kvalifikace zahrál Milan Soušek (258), ke stejnému číslu později dospěl také Jan Kolář.

Do finále na ČSP postupuje 36 nejlepších, zastoupení mužů a žen je ve stejném poměru jako kvalifikace, dnes finále hrálo 27 mužů a 9 žen.

Finále  na 3 hry od nuly mělo hned od úvodu svého favorita v podobě Jana Koláře . Ten zahrál první finálovou hrou 269, což zůstalo i náhozem celého turnaje. Na dosah mu byl Mirek Sejkora (257) a Jirka Hindrák (243). Druhou hrou se Honzovi ostatní moc nepřiblížili a tak bylo jen otázkou, zda svoji formu udrží i do třetí hry, která obvykle rozhoduje. Udržel. Zahrál 257 s stal se tak poprvé a hned při svém prvním startu na ČSP 2014 celkovým vítězem s finálovým součtem 728, tedy průměr 242,7. Skvělé, gratulujeme! Druhé místo vybojoval Vladimir Stanishevskyi , který ve finále nechyboval a s každou hrou přidával 10 bodů navíc. Jeho finálový součet je 653. Třetí místo nakonec bere s velkým štěstím Mirek Sejkora , jemuž krásně vyšla první hra (257), ale ve druhé a třetí hře se dost trápil. Jirka Hindrák jej dotáhl přesně na kuželku, ale Mirek měl na kontě vyšší nához. Takže třetí místo.

Mezi ženami byla nejlepší ve finále Blanka Hanusíková , celkově osmá, se součtem 612.

Na ČSP však oceňujeme všech 6 věkových kategorií (3x muži, 3x ženy) a tak křišťálové laserované trofeje doprovázené dárkovými balíčky oblažily srdce celkem 18ti úspěšným. Jejich výčet je uveden níže. Všem gratulujeme!

Příští turnaj  se koná v sobotu 29.11.2014 v Pardubicích. A bude to turnajový den hodně významný, protože zde se rozhodne vedle denních cen i o cenách celoročních. Vedle luxusního putovního poháru obdrží nejlepší muž a žena celkového pořadí prémii – startovné na ME seniorů 2015 v plné výši.

Roční žebříček ČSP  byl tímto turnajem docela ovlivněn. Jiří Hindrák  se vzdálil druhému Tomáši Rathouskému  a v dámské kategorii je rozdíl mezi první Mílou Novákovou  a druhou Blankou Hanusíkovou  pouhých 8 bodů. Jen připomínáme, že za 1. místo je 50 bodů, ale je třeba brát ohled i na bodové odpisy. Započítává se 5 nejlepších turnajů z celkem osmi. Takže to bude ještě boj. A to nehovořím o jednotlivých kategoriích, kde jsou stavy na čele většinou ještě nerozhodnuté. Bude to tedy ještě velice zajímavé a dramatické.

Důležitým žebříčkem je i celostátní bodovací seniorský žebříček Senior Masters 2014 , kam body z tohoto turnaje jsou již připsány. Zde na nejlepšího muže a nejlepší ženu čeká pěkná finanční prémie. Navíc závěrečný finálový turnaje Senior Masters, kam postupuje 5 nejlepších z každé kategorie, rozhodne o seniorských titulech za rok 2014. Do senior Masters se započítá ještě závěrečný turnaj ČSP, Czech Old School a turnaje Senior Open v Pardubicích. Takže je ještě vše otevřené, i když favorité se již rýsují.

Děkujeme všem seniorkám a seniorům za pěkné boje a příjemné přátelské prostředí a těšíme se na závěrečný turnaj ČSP, který bude 29.11.2014 v Pardubicích. Předtím nás ovšem ještě čeká Senior Open v Pardubicích v neděli 02.11.2014 s mazáním stejným, jako bude na Czech Old School o dva týdny později a pak samozřejmě Czech Old School (13. – 15.11.2014). Zveme všechny, volná místa ještě jsou.

Obsazovačka  na závěrečný turnaj ČSP v Pardubicích je již otevřena, prosím respektujte opět to, že poslední runda je určena přednostně pro hráče z větších vzdáleností (200+ km).

Veškeré výsledky z dneška, ale i historie a vše kolem, jsou již vloženy na seniorských domovských stránkách (www.seniorbowling.cz ). Podívejte se i na fotky ve Fotogalérii.

A závěrem ještě sumární výsledky podle věkových kategorií:

Muži 50-57 let: Jan Kolář, Vladimir Stanishevskyi, Jiří Hindrák

Muži 58 - 64 let: František Plešinger, Jan Fleischmann, Vlastimil Ševčík

Muži 65+ let: Miroslav Sejkora, Petr Růžička, Marcel Štochl

Ženy 50- 57 let: Blanka Hanusíková , Svatava Závladská, Miluše Nováková

Ženy 58 - 64 let: Jana Plešingerová, Anna Breindlová, Hana Kolářová

Ženy 65+ let: Dagmar Prokopová , Marie Horáková, Alena Endersová

 

Milan Soušek , 26.10.2014

 

Výsledková listina ke stažení

 

Náhledy fotografií ze složky 2014-10 Praha Zličín