Jdi na obsah Jdi na menu
 


ČSP 2014 - 6. turnaj, Chomutov, výsledky

2. 1. 2015
Hvězdy? Tomášek, Hindrák, Schůt!

6. turnaj Českého Seniorského Poháru 2014   byl na programu dne v sobotu 27.09.2014. Mazání drah bylo zvoleno krátké, 35 stop.  Pobavit se a pokusit se utrhnout nějakou pěknou cenu přijelo 55 hráček a hráčů. Všichni dostali jako pozornost sladký pamlsek a mohlo se začít. Žen bylo tentokrát o něco méně, než obvykle, a tak jich šlo méně i do finále. Ale popořádku...

Kvalifikaci  zvládl excelentně Jirka Hindrák , 1323 ze 6ti kvalifikačních her dalo průměr 220,50. Ale nejen to, Jirka ve své 5. hře zahrál perfect game, za což sklidil jednak řadu uznání od spoluhráčů, ale i hotovostní finanční injekci 2.000 Kč, kterou pořadatel vyplácí za každou Perfect game. Veliká gratulace! Ale to není všechno, na dráze s ním hrál Láďa Schůt , asi znáte, čistý rovinář, a byl to nádherný pohled, když oba s Jirkou měli na monitoru po devátém frejmu oba jen samé strajky. Před desátým frejmem to tedy vypadalo na dvě třístovky, přičemž ta Láďova by asi byla raritní, protože na „áčkovém“ turnaji zřejmě ještě nikdy žádný rovinář 300 nezahrál. Jirka svoji hru dotáhl až do konce, ale Láďa měl trošinku smůly, první hod desátého frejmu znamenal další úžasný strajk, ale dalším hodem padlo „jen“ devět, přičemž ta desátá se kolíbala, ale ustála to, mrcha... Závěrečný hod Ládi byl dohoz a tak z toho bylo 289 a to znamenalo jak osobní rekord, tak i prémii ve výši 500 Kč na ruku. Také velká gratulace!

Jinak v kvalifikaci se dost lidí trápilo a nemohlo najít ideální trajektorii pro svoji kouli, ale hodně jich to nakonec našlo. Do finále postupovalo 36 nejlepších, 27 mužů a 9 žen. Nešťastným prvním nepostupujícím byl Petr Florík, ale dobrou náladu mu to vzít nemohlo.

Finále  na 3 hry od nuly mělo zajímavý průběh. Hned šest hráčů začalo pěknými dvoustovkami, přičemž ta Petra Tomáška měla nejvyšší hodnotu 245. pěkný počin do začátku finále! Druhá hra byla ve znamení nástupu Jiřího Hindráka – 243, ale Petr Tomášek prozatím odolává číslem 235. Závěrečná třetí hra znamenala jen potvrzení finálové formy Petra Tomáška , který se tak stal celkově vítězem dnešního turnaje. Druhé místo obsazuje Josef Bešík  a třetí Jiří Hindrák . Nejlepší ženou se stává Míla Nováková , ale Anička Brokešová jí stíhala velice vydatně, nicméně nakonec to na Mílu nestačilo.

Mezi seniory se ale oceňuje celkem 18 nejlepších, v každé ze šesti kategorií tři nejlepší, jejich přehled je dole. Všichni na stupních vítězů obdrželi tradiční krásné křišťálové ceny a speciální dárkové balíčky. Gratulujeme!

Roční žebříček ČSP  vlivem tohoto turnaje zaznamenal změny. V mužích celkem se před Jiřího Stulíka  dostává Jiří Hindrák, ale na prvního Tomáše Rathouského  mu ještě pár bodíků chybí. V kategorii žen cekem je stále na prvním místě Blanka Hanusíková  těsně před Danou Hanušovou, ale na patu už jim mocně šlape Miluše Nováková. Před námi jsou ještě dva turnaje, které rozhodnou o tom, komu pořadatel uhradí kompletní startovné na Mistrovství Evropy seniorů v roce 2015, které se koná v červnu v italské Bologni.

Body z turnaje se vedle ročního žebříčku ČSP započítávají i do celostátního bodovacího seniorského žebříčkuSenior Masters 2014, a že to jsou body opravu velké vyplývá z celkového počtu hráček a hráčů. Žebříček Senior Masters ČR vede rovněž pořadatel ČSP, tedy sdružení seniorských hráčů bowlingu ESBC CZ. Žebříček je po každém seniorském turnaji aktualizován na domovských stránkách seniorského bowlingu (záložka Žebříček ČR) a pro rok 2014 byly i vypsány finanční prémie 3.000 Kč pro nejlepší (viz záložka Senior Masters, kde je žebříček zveřejněn).

Poděkování patří všem seniorkám a seniorům, perfektně fungující centru Strikeland Chomutov. Příští turnaj se hraje v sobotu 25.10.2014 s předehrávkou v pátek 24.10.2014, ale POZOR – turnaje se nehraje podle plánu v Praze na Ovčíně, ale v Praze na Zličíně! Nekoukejte tedy na svlíkací hrnky, tam je pochopitelně Ovčín... :-) Obsazovačka na Zličínský říjnový turnaje je již připravena. Opět požádám, aby do poslední kvalifikační rundy se nehlásili hráči ze vzdálenosti bližší, než 200 km. V podstatě se dá říci, že poslední runda je vyhrazena pro Moravu. Rozhodně doporučuji pražákům a okolním využít pátečního předkola.

Veškeré výsledky z dneška, ale i historie a vše kolem, jsou již vloženy na seniorských domovských stránkách (www.seniorbowling.cz ). Podívejte se i na fotky z Chomutova ve Fotogalérii.

A závěrem ještě sumární výsledky podle věkových kategorií:

Muži 50-57 let: Jiří Hindrák , Dalibor Polívka, Jiří Vrážel

Muži 58 - 64 let: Jiří Egert , Ladislav Schůt, Jiří Stulík

Muži 65+ let: Petr Tomášek , Josef Bešík, Vladimír Pitaš

Ženy 50- 57 let: Miluše Nováková , Blanka Hanusíková, Dana Hanušová

Ženy 58 - 64 let: Dagmar Stulíková , Anna Breindlová, Dáša Flegelová

Ženy 65+ let: Anna Brokešová , Alena Endersová, Marie Horáková

 

Milan Soušek , 28.09.2014

 

Výsledková listina ke stažení

 

Náhledy fotografií ze složky 2014-09 Chomutov