Jdi na obsah Jdi na menu
 


ČSP 2014 - 4. turnaj, Pardubice, výsledky

2. 1. 2015
ČSP 2014, 4. turnaj – fenomén jménem Hindrák, mezi ženami Hanusíková

4. turnaj Českého Seniorského Poháru 2014   proběhl v sobotu 26.04.2014 v Pardubicích. Mazání dlouhé 44 stop s názvem High Street. Bylo to pro dost hráčů synonymum pro „high“ čísla. Zahrát si přišlo i přes termínovou kolizi se dvěma jinými turnaji (ČR, SR) 84 hráček a hráčů. Všem děkujeme a myslíme si, že i tentokrát bylo setkání seniorů velice příjemné, přátelské a po stránce výkonů velmi dobré. Ale popořádku... Tradičně jak je na ČSP zvykem dostali zcela všichni pěknou upomínku coby dáreček. Navíc jsme využili okamžitého nápadu – v centru Bowlingzone bylo Kolo štěstí a tak jsme ho využili pro vylosování 5ti hráčů, kterým jsme zaplatili takové procento jejich útraty, jaké si na Kole štěstí vylosovali a navíc jednomu vylosovanému šťastlivci bez ohledu na výši konzumace jsme uhradili jeho účet.

Kvalifikaci  zvládli nejlépe Jiří Hindrák  (1432 na 6 her), jehož hned první hra o hodnotě 290 znamenala nához dne. V dámské kategorii pak byla nejlepší Eva Štefková  (1259). I ona napodobila Jirku Hindráka a hned v kvalifikaci si dala 235, což zůstalo dámským náhozem až do konce hracího dne. Do finále postupuje 36 hráček a hráčů, dnes 11 žen a 25 mužů. Posledními postupujícími byli Vlasta Koutný a Anička Brokešová. Vlasta ovšem jen díky tomu, že Marcel Štochl sbalil fidlátka hned po kvalifikaci a z místa dějiště odjel směr domov...

Mazací pauzu mezi poslední kvalifikací a finálem proběhlo již zmiňované losování... své účty za útratu v centru si pokrátili celkem 4 hráči o různě velká procenta a hlavní losovaná cena – plná úhrada dosavadní útraty v centru padla na Stulíkovce. Takže takové menší zpříjemnění dne pro všechny vylosované.. :-)

Finále  se hraje na 3 hry od nuly a tak šanci měli zcela všichni naprosto stejnou. První hrou 266 jde do čela, kdo jiný, dnes úžasně hrající Jiří Hindrák , za ním překvapivě Milan Soušek  s 236 a s 226 pak Jarda Morávek . Druhá hra přinesla ještě více dvoustovek+ než první a zde začal nástup Vladimira Stanishevského  – 258.Vladimír Hübst  o sobě dává vědět číslem 246. Jirka Hindrák hraje hru spíše udržovací, Milan Soušek klesl na 174 a v podstatě je ze hry venku. Jak to tak bývá, rozhoduje třetí hra. V ní finišuje Jirka Stulík  a Tomáš Rathouský  (oba 245). Vráťa Kulhánek  hraje 225. Výsledky jsou před aktéry skryty a vstupují se data... Po chvíli je jasno, rozhoduje vyrovnanost, kdo třeba v jediné hře zaváhal, postává již opodál...

Mezi muži dominuje s přehledem Jiří Hindrák , jehož finálový průměr téměř 230 a celodenní téměř 236 ho pasuje do role fenoména dnešního dne. Druhé místo bere docela překvapivě Tomáš Rathouský  a třetíVladimir Stanishevskyi . V dámské části pak prvenství patří zaslouženě Blance Hanusíkové , druhé místo její oddílové kolegyni Daně Hanušové  a třetí příčku vybojovala Eva Appeltauerová . Gratulujeme!

Přehled vítězů  jednotlivých kategorií je uveden níže, celkem bylo oceněno 18 hráček a hráčů v 6ti kategoriích, ceny dnes byly z křišťálového laserovaného skla a dárkové balíčky. Oceněn byl samozřejmě i nejvyšší nához pánský a dámský.

Roční žebříček ČSP  je přesně v polovině. Byly odehrány 4 turnaje a druhé 4 se začnou odvíjet od srpna 2014. Do ročního žebříčku se započítává 5 turnajů z celkem osmi. Superprémie pro nejlepšího muže a ženu je jasná – úhrada plného startovného na ME Seniorů 2015 v italské Bologni. Mezi muži má na to našlápnuto nejlépe Jaroslav Morávek a Tomáš Rathouský, mezi ženami pak Blanka Hanusíková a s odstupem Dagmar Stulíková. Rozhodně však není nic uzavřeno, od srpna 2014 se počínaje Olomoucí rozjedou boje o další cenné body.

Body z turnaje se vedle ročního žebříčku ČSP započítávají i do seniorského žebříčku Senior Masters 2014,  a že to jsou body opravu velké vyplývá z celkového počtu hráček a hráčů. Žebříček Senior Masters ČR vede pořadatel ČSP, tedy sdružení seniorských hráčů bowlingu ESBC CZ. Žebříček je po každém seniorském turnaji aktualizován na domovských stránkách seniorského bowlingu (záložka Žebříček ČR) a pro rok 2014 už byly i vypsány finanční prémie pro nejlepší (viz záložka Senior Masters, kde je žebříček zveřejněn)

Poděkování patří všem seniorkám a seniorům, perfektně fungující centru Bowlingzone Pardubice, jakož i místní příjemné a vstřícné obsluze. Příště se uvidíme až skoro za 4 měsíce, konkrétně 16. srpna v Olomouci. Obsazovačka sem bude otevřena 1. června 2014. Do poslední rundy se jako obvykle mohou hlásit hráči ze vzdálenosti nejméně 200 km od Olomouce.

Před tím seniory ale čeká Bowlingzone Senior Open v Pardubicích  v neděli 04.05.2014, což je zajímavé především proto, že zde bude použit totožný mazací model jako na finále Seniorské Bowlingové Ligy 2013-14 , která se zde hraje 08.05.2014. je to tedy jediný oficiální den, kdy lze na určeném mazacím modelu pro finále SBL potrénovat. Proto Bowlingzone Senior Open v neděli 4. května doporučujeme všem, co postoupili do finále SBL, ale samozřejmě i komukoliv dalšímu.

Dále následuje MČR Seniorů  v Ústí nad Orlicí, které vrcholí svým finále v neděli 25.05.2014.

A pak už je na řadě oblíbený a exkluzivní 3denní turnaj Old School Bratislava (05. – 07.06.2014), kde bude použit mazací model plánovaný na ME Seniorů v Helsinkách. Toto se koná od 21.06. do 27.06.2014 a sem je přihlášeno docela dost hráčů z ČR (viz záložka ME Seniorů). Volné je zde ještě jedno poslední místo pro hráče z ČR.

Veškeré výsledky z dneška, ale i historie a vše kolem, jsou již vloženy na zdejších seniorských domovských stránkách. Podívejte se určitě i na fotky z ČSP v Pardubicích, je jich tam dost přes stovku...

A závěrem ještě sumární výsledky podle věkových kategorií:

Muži 50-57 let: Jiří Hindrák , Vladimir Stanishevskyi, Vratislav Kulhánek

Muži 58 - 64 let: Jiří Stulík, Vlastimil Ševčík, Milan Soušek

Muži 65+ let: Tomáš Rathouský Vladimír Hübst, Josef Bešík

Ženy 50- 57 let: Blanka Hanusíková , Dana Hanušová, Danuše Krejčová

Ženy 58 - 64 let: Eva Appeltauerová, Dagmar Stulíková, Dáša Flegelová

Ženy 65+ let: Alena Endersová , Anna Brokešová, Dagmar Prokopová

Výsledky turnaje a i celoročního pořadí všech kategorií jsou zde jako obvykle ke stažení.

Milan Soušek , 27.04.2014

 

Výsledková listina ke stažení

 

Závěrem fotka majitelů nejvyšších náhozů na tomto turnaji...

nejvyssi-nahozy---jiri-hindrak--eva-stefkova.jpg

 

 

Náhledy fotografií ze složky 2014-04 Pardubice