Jdi na obsah Jdi na menu
 


ČSP 2014 - 1. turnaj, Olomouc, výsledky

2. 1. 2015

ČSP 2014, 1. turnaj – rekord a překvapení

Český Seniorský Pohár 2014  s menšími změnami v Propozicích oproti roku 2013 zahájil prvním hracím dnem z celkem 8mi v roce 2014 impozantně. Stovku hráček a hráčů se nám sice zatím překonat nepodařilo, ale může být v dalších turnajích. I tak ČSP vytvořil rekord v účasti – 91 hráček a hráčů ! Jsme rádi, že tato čistě seniorská turnajová série si nachází stále více příznivců. A všem za to děkujeme. Pozitivní je, že přišlo pár omluv, ale žádná absence nezůstala neomluvena. Druhé poděkování, tentokrát těm, co přijet chtěli, ale nemohli. Dostalo se tak na další zájemce...

Všichni si prohlédli novotou zářící Šantovku  a všichni měli slova obdivu a uznání, jak nad stavebním, tak i technickým provedením centra. Poruchy žádné, obsluha bowlingu i baru výborné, jako obvykle na seniorských turnajích se nálada mezi seniory dostala rychle na velice příjemnou úroveň. Přituhovalo tedy jen ve dvou věcech – jednak venku a jednak s pokračujícími kvalifikacemi, zda a kdo se do kýženého finále dostane. Všichni příchozí jako obvykle na ČSP dostali malý speciální dáreček jako poděkování.

Série zůstává vrcholným turnajem kategorie A. Mazací model pro dnešek byl vybrán 37 stop Broadway (zaslechl jsem pár lidí, broukat si "Chodím po Broadwayi hladov sem a tam...", ale byli to jen ti, kterým strajky moc nepadaly). Někdo se s ním potýkal, ale většina si svůj způsob hraní našla. Ostatně tomu odpovídají i výsledky.

Kvalifikaci vyhrává domácí Jana Lébrová  (1359, 6 her), z mužů byl nejlepší Jirka Stulík  (1333). Do finále postupuje 36 nejlepších v přesném poměru mužů a žen, kolik se jich zúčastnilo kvalifikace, což je spravedlivé pro všechny. Dnes byla hranici postupu na 26ti mužích a 10ti ženách. Posledními postupujícími do finále byli Dáša Flegelová a Petr Florík.

Ve finále se muselo trochu improviznout s ohledem na časový limit (určitě zohledníme pro další turnaje), ale boje i výkony byly na odpovídající úrovni. Finále se hraje od nuly a tak formu z kvalifikace bylo pro dosažení úspěchu minimálně potvrdit. A tady své umění naplno rozbalil hned v první hře Jaroslav Morávek – moc nechybělo na Perfect game, bylo z toho nakonec 287, což už zůstalo náhozem dne  a v souladu s propozicemi to znamenalo i příjemnou finanční injekci do kapsy autora. Prémie jsou vypsány bez omezení pro všechny Perfect game a hry 280+ bez ohledu na počet takových krásných her. Mezi ženami první hrou šla do čela Blanka Hanusíková  - 224. Nicméně je zde ještě druhá hra, a ta rozhodla o tom, že v mužích bez ohledu na věkové kategorie nakonec vítězí překvapení turnaje Miroslav Bílek , v ženách pak Dana Hanušová , která zabrala především ve druhé hře.

Body z turnaje se vedle ročního žebříčku ČSP započítávají i do seniorského žebříčku Senior Masters ČR , a že to jsou body opravdu velké vyplývá z celkového počtu hráček a hráčů – Mirek Bílek si tak připisuje na své konto 91 bodů. Žebříček Senior Masters ČR vede pořadatel ČSP, tedy sdružení seniorských hráčů bowlingu ESBC CZ. Žebříček je po každém seniorském turnaji aktualizován na domovských stránkách seniorského bowlingu (záložka Žebříček ČR).

Ještě jednou všem děkujeme, jsme rádi, že se „áčková“ turnajová série líbí a za měsíc, konkrétně 22.02.2014, se opět setkáme, tentokrát ve Strikelandu v Chomutově . Obsazovací listina pro tento turnajový den je již otevřena. Jako obvykle je poslední kvalifikační runda určena výhradně hráčům ze vzdálenosti více než 200 km, prosíme respektujte to! V Chomutově bude určitě otevřena i předehrávka v pátek, protože do jediného dne už se prostě nevejdeme...

Díky i Petru Mráčkovi a Jirkovi Stulíkovi za výběr zajímavého mazacího modelu, uvidíme, co pro nás přichystají v Chomutově. Tady byl model kratší, v Chomutově tedy lze čekat něco delšího, anebo že by „radostný“ hauzík? Uvidíme. A díky i Pepovi Kučerovi za bezvadně fungující software a zpracování výsledků.

Veškeré výsledky z dneška, ale i historie a vše kolem, jsou již vloženy na našich seniorských domovských stránkách. Jsou tam už i fotky z dneška, na záložce Foto-Video.

A závěrem ještě sumární výsledky podle věkových kategorií:

Muži 50-57 let: Miroslav Bílek Jaroslav Morávek, František Čermák

Muži 58 - 64 let: Jiří Stulík, Vlastimil Ševčík, Vladislav Podzimek

Muži 65+ let: Jaroslav Růžička Vladimír Hübst, Tomáš Rathouský

Ženy 50- 57 let: Dana Hanušová, Eva Štefková, Blanka Hanusíková

Ženy 58 - 64 let: Dáša Flegelová , Marie Frýbortová, Dagmar Stulíková

Ženy 65+ let: Dagmar Prokopová, Anna BrokešováMarie Horáková

Milan Soušek , 26.01.2014

 

Výsledková listina ke stažení

 

Fotky: nejlepší muž Mirek Bílek a nejlepší žena Dana Hanušová

absolutni-vitez-muzi---bilek-miroslav.jpgabsolutni-vitezka-zeny---dana-hanusova.jpg

 

Náhledy fotografií ze složky 2014-01 Olomouc