Jdi na obsah Jdi na menu
 


ČSP 2013 - 5. turnaj, Chomutov, výsledky

2. 1. 2015

Pátý, tedy letos předposlední, turnaj Českého Seniorského Poháru  se odehrál v příjemném prostředí centra Strikeland v Chomutově. Na tento seniorský „áčkový“ turnaj si jako obvykle cestu našel velký počet hráček a hráčů, za což jim patří poděkování. Vedle typických pohárků a cen pro nejlepší ve všech kategoriích byla vypsána speciální prémie pro absolutního vítěze dne – velice kvalitní digitální fotoaparát. Už z titulku vyplývá, kdo se stal jeho majitelem. Jirko, gratulujeme!

Ale popořádku... Pátý turnajový den znamená, že už se citelně odepisovaly body. Ze šesti turnajů se započítávají v ročním žebříčku 4 nejlepší. Dráhy byly připraveny dlouhým mazáním 43 stop a zdá se, že se s ním hráči docela dobře vypořádali.

Kvalifikaci  vyhrává se součtem 1356 ze 6ti her Vlasta Ševčík  před Vláďou Dederou a Pepou Bešíkem. Mezi ženami byla nejlepší Sváťa Závladská .

Finále  se hraje na 4 hry od nuly, postupuje do něj třicítka nejlepších, 20 mužů a 10 žen. První hrou jde do trháku Jirka Egert – 279, což, jak se na konci ukázalo, zůstalo i nejvyšším náhozem dne. Ve druhé hře se pochlapil Jirka Vrážel, zahrál 278 a s ohledem na velice solidní hru i v první hře je zřejmé, že půjde po vítězství. Jirka Egert polevil na 170. Třetí hra tvrdí muziku, Jirka drží velice vysoké tempo – 256. Jirka nezůstává pozadu – 258. Ale objevuje se třetí a čtvrtý kůň – Vláďa Pitaš, ten hraje 268 a Vlasta Ševčík, jenž osciluje už třetí hru kolem 230.  Evidentně rozhodne závěrečná čtvrtá hra. A ani tady nezaváhal Jiří Vrážel  a zaslouženě v absolutním pořadí vítězí. Nejlepší ženou dne je Svatava Závladská .

Gratulujeme! A zde jsou výsledky v jednotlivých kategoriích:

Muži 50-57 let: Jiří Vrážel, Vratislav Kulhánek, Josef Bočan

Muži 58 - 64 let: Jiří Egert, Vlastimil Ševčík, Jiří Stulík

Muži 65+ let: Vladimír Pitaš, Josef Bešík, Petr Tomášek

Ženy 50- 57 let: Svatava Závladská, Hana Chládková, Irena Šlechtová

Ženy 58 - 64 let: Dagmar Stulíková , Dáša Flegelová, Anna Breindlová

Ženy 65+ let: Marie Horáková, Alena Endersová,  Zdenka Kolářová

Za nejvyšší náhozy dne dostali ceny Jiří Egert  (279) a Hana Chládková  (244).

Celoroční žebříčky  ukazují stav po 5ti turnajích, zbývá již jen jediný. Ten se bude konat v listopadu, avšak původní centrum Luka bowling Pardubice není jisté a tím není jistý ani termín konání. Jakmile se tato věc vyjasní, dostanou všichni zprávu, aby se mohli přihlásit do obsazovací listiny.

Roční žebříček  má v kategoriích tyto největší aspiranty na tituly: muži celkem: Vlastimil Ševčík , ženy celkem: Svatava Závladská , kategorie M50: Vladislav Dedera, Jaroslav Šlechta, M58: Vlastimil Ševčík, František Plešinger, M65: Vladimír Hübst, Ž50: Svatava Závladská, Ž58: Marie Frýbortová, Ž65: Alena Endersová.

Seniorský bodovací žebříček ČR je vložen na záložce Žebříček ČR. Bodové zisky z tohoto turnajového dne docela zamíchaly pořadím... U mužů se ještě určitě bude hodně bojovat. V případě žen se na první pohled zdá, že v kategoriích je vlastně rozhodnuto... Ale co druhý pohled? Tedy po závěrečném turnaji? Uvidíme. Podrobnosti naleznete na uvedené záložce.

Veškeré výsledky  a také spousta fotografií  jsou k vidění na záložce Foto-Video.

V závěrečném listopadovém hracím dni půjde jednak o klasické „denní“ ceny, ale na vítěze mezi muži i ženami čekají velké putovní poháry, kde se objeví další jméno. A samozřejmě čekají i speciální prémie v podobě úhrady plného startovného na nejbližším Mistrovství Evropy seniorů, které se koná v červnu 2014 ve Finsku.

Ještě jednou díky všem za krásný a příjemný den, děkujeme centru za bezchybný celodenní provoz a těšíme se jak na začínající Seniorskou ligu (www.seniorbowling-liga.cz ), tak i na závěrečný díl Českého Seniorského Poháru 2013.

Milan Soušek, 13.10.2013

Výsledková listina

 

Náhledy fotografií ze složky 2013-10-12 Chomutov