Jdi na obsah Jdi na menu
 


ČSP 2013 - 1. turnaj, Praha, výsledky

2. 1. 2015

Deja vu.... opět ti severočeši!

Český Seniorský Pohár, ročník 2013 zahájil. I letos jde o sérii 6ti turnajů na různých centrech. Zahajovali jsme v Praze na Ovčíně. Ve srovnání s rokem 2012 má ČSP 2013 některé změny: turnaje jsou kategorie A, klasifikace na 6 her, odpadá semifinále, finále na 4 hry. Vše amerikou. Zákaz kouření. Změny v hendykepech – 1 bod za věk 61 let, za každý další rok +1 bod navíc bez omezení horní hranice. Přidání dvou nejstarších věkových kategorií 65+ let.

Jak sobotní turnajový den probíhal. Přišlo pár omluv, nicméně 72 hráčů je velmi solidních. V kvalifikaci byl nejlepší Vlastimil Ševčík (1302), ženám dominovala Sváťa Závladská (1255). Do finále jde třicítka hráčů, 20 mužů a 10 žen. Tady začal skvěle Ivan Burian (247), ale postupně polevoval. V další hře přidal Vlasta Ševčík a a Vláďa Hübst, čímž se dostávají do čela. Třetí hrou vývoj potvrzují, jako klíště se jich drží Vladislav Dedera. Čtvrtá hra přináší studený pot na zádech Vladimíra Hübsta a Vlasty Ševčíka... bude to stačit? Vláďa Dedera se dere hodně nahoru a to dost tvrdě. Závěrečné sčítání a výsledky jsou potvrzeny: vítězí Vladimír Hübst  (vyhrál by i bez hendykepu), druhý je Vladislav Dedera  a třetí Vlastimil Ševčík . Výsledková listina silně připomíná loňský ročník (4. turnaj, rovněž Praha Ovčín, v němž dominovali severočeši) a tak bylo třeba letmo se ujistit, že se díváme na aktuální data, ne na ty loňské výsledky).

V dámské kategorii je situace dost napínavá. Žádná žena nejde směle do čela, hry jsou u všech nemastné, neslané. Nakonec rozhoduje vyrovnanost podpořená aspoň jednou dvoustovkou. Šampiónkou se stává Irena Šlechtová , před Marií Frýbortovou  a Annou Breindlovou .

Nejvyšší pánský nához 267 zahrál František Lebeda , nejvyšší dámský nához 234 Zdenka Pláničková .

Pořadí v jednotlivých kategoriích:

Muži do 57 let: Vladislav Dedera, Ivan Burian, Jaroslav Šlechta

Muži 58 - 64 let: Vlastimil Ševčík, František Plešinger, Jiří Stulík

Muži 65+ let: Vladimír Hübst, Petr Tomášek, Stanislav Nejezchleba

Ženy do 57 let: Irena Šlechtová, Svatava Závladská, Eva Štefková

Ženy 58 - 64 let: Marie Frýbortová, Anna Breindlová, Jana Plešingerová

Ženy 65+ let: Alena Endersová, Zdenka Kolářová, neobsazeno

Obsazovačka na druhý turnaj, který se hraje 9. března v Třemošné u Plzně je již připravena. Poslední runda je pouze pro hráče ze vzdálenosti 200+ km od Třemošné, prosím respektujte to. Veškeré výsledky, fotky, komentáře, včetně historie jsou k nalezení na našich stránkách.

Všem hráčkám a hráčům děkuji za účast, příjemné setkání a hezkou zábavu, děkuji i dobře fungujícímu centru na Ovčíně v Praze.

Fotky byly všechny vloženy - viz záložka Foto-Video.

Milan Soušek

ESBC CZ

13.01.201

Výsledková listina

 

Náhledy fotografií ze složky 2013-01-12 Praha Ovčín