Jdi na obsah Jdi na menu
 


ČSP 2012 - 5. turnaj Olomouc, výsledky

2. 1. 2015

Vítězí Vlasta Ševčík. Olomouc nerozhodla, jen naznačila.

Český Seniorský Pohár, který se v roce 2012 skládá z celkem 6ti turnajových dní na různých centrech, absolvoval své páté dějství v olomouckém Bowlandu. Mazání bylo připraveno o délce 41 stop.

Mužskou kvalifikaci na 5 her suverénně ovládli Jirka Stulík  (1020) a Anna Breindlová  (1025).

Semifinále na 3 hry od nuly ukázalo na možná aspiranty na vítězství, bylo jich 6 a všichni měli 600 a lehce přes. Nejlépe na tom byl Otakar Frýbort  s 616. V dámské kategorii byly semifinálové náhozy trochu nižší, vedení se ujala Marie Frýbortová . A tak nebylo vůbec nereálné, aby Frýbortovic vezli domů všechna první místa...

O všem samozřejmě ale rozhoduje až finále, které se hraje na 2 hry rovněž od nuly. Hned od první hry jde do čela Vlasta Ševčík  s číslem 226 a ve druhé hře polevil jen nepatrně (215), čímž se právě on dostal na 1. místo.Jirka Stulík  se snažil druhou hrou zaútočit na vedení, zahrál 225, ale v součtu s první hrou z toho bylo druhé místo, na Vlastu to nestačilo. Bronzový stupínek si přivlastnil Vláďa Dedera . Vítězem mezi staršími muži se stal Josef Kučera , který se celý den zlepšoval a dotáhl to, druhý skončil Tomáš Rathouský a třetí Zdenek Jansa.

V dámské kategorii nastala docela zajímavá situace, protože Anna Breindlová neprošla do finále a nedostala tak možnost ještě více upevnit vedení v roční tabulce. První hru velmi dobře zahrála Dagmar Stulíková  (220) a soupeřky tak knokautovala hned zkraje. Bez potíží druhou hrou potvrzuje své dnešní prvenství. Marie Frýbortová  zahrála obě hry poctivě, slušně, ale chyběly spojené strajky, takže druhé místo. Bronzovou medaili získává Sváťa Závladská . Do finále neprošla ani jedna starší žena a tak se pořadí určovalo podle výsledků v semifinále. Prvenství brala Anna Breindlová , před druhou Annou Brokešovou a bronzovou Zdenkou Pláničkovou.

Pořadí v jednotlivých kategoriích:

Muži do 58 let: Vlastimil Ševčík, Jiří Stulík, Vladislav Dedera

Muži 59+ let: Josef Kučera, Tomáš Rathouský, Zdenek Jansa

Ženy do 58 let: Dagmar Stulíková, Marie Frýbortová, Svatava Závladská

Ženy 59+ let: Anna Breindlová, Anna Brokešová, Zdenka Pláničková

Roční tabulka  obsahuje už 5 turnajů. Poslední, šestý, se odehraje 24.11.2012 v centru Luka bowling Pardubice. Zde se rozhodne o vítězích všech 4 kategorií, držitelích originálních putovních pohárů z ručního skla a samozřejmě i o tom, který muž a která žena bude v celkové tabulce nejlepší a tím získá hlavní cenu, kterou je úhrada plného startovného na ME Seniorů 2013 v Mnichově v hodnotě 230 EUR.

V mladších mužích vede Vláďa Dedera  lehce před Vlastou Ševčíkem. Velmi těsně vede i Vláďa Pitaš v kategorii starších mužů před Tomášem Rathouským. V kategorii mladších žen má citelný náskok Dagmar Stulíková  a starší ženy vede rovněž s pěkným náskokem Anna Breindlová . Celkové pořadí bez rozlišení kategorií, což je kritérium pro získání putovního poháru a hlavní ceny, je na čele kvarteto Vladimír Pitaš , Tomáš Rathouský, Vladislav Dedera a Vlastimil Ševčík. Mezi nimi se velmi pravděpodobně rozhodne. V dámské tabulce má Dagmar Stulíková  slušný náskok na Annu Breindlovou, za níž následují s lehkým odstupem Svatava Závladská a Marie Frýbortová.

Obsazovačka na závěrečný turnaj v Pardubicích je již otevřena na www.obsazovacky.cz ,  respektujte prosím dojezdové vzdálenosti při výběru kvalifikační rundy.

Děkuji všem hráčkám a hráčům za krásný den a turnaj, děkuji i centru za zvládnutí celodenního náporu.

Milan Soušek, 14.10.2012

Výsledková listina Muži

Výsledková listina Ženy

 

Náhledy fotografií ze složky 2012-10-13 Olomouc