Jdi na obsah Jdi na menu
 


ČSP 2012 - 4. turnaj Praha, výsledky

2. 1. 2015

Severočeši na vlně....

Český Seniorský Pohár, který se v roce 2012 skládá z celkem 6ti turnajových dní na různých centrech, absolvoval své čtvrté dějství v Praze na Ovčíně. Dráhy byly tentokrát připraveny v mírně kratším modelu 38 stop, program Seniors and Ladies. To činilo některým protřelým borcům tak trochu problémy....

Mužskou kvalifikaci na 5 her zvládl nejlépe Jirka Stulík  a Láďa Schůt , oba lehce přes 200 průměr. Dámskou kvalifikaci měly ve své režii Anna Breindlová , Dagmar Stulíková  a Anna Brokešová . Celkem překvapivě se do semifinálové čtyřicítky nevešli například i Jirka Vrážel a Naďa Dolejšová.

Semifinále na 3 hry od nuly vzal do svých točenářských rukou Jarda Růžička , jako jediný se přehoupl přes průměr 200. Mezi dámami nebyla žádná výrazná osobnost, výkony nebyly vysoké, ale dost vyrovnané. Tudíž se bojovalo skutečně až do posledního frejmu.

Finále na 2 hry rovněž od nuly je vypsáno pro 16 nejlepších mužů a 4 ženy ze semifinále. Hned po první hře se vyčlenili lídři, z nichž i druhou hrou své vítězství zpečetil Vláďa Dedera , těsně následovaný druhým Jardou Šlechtou . Bronzový Standa Nejezchleba  již měl odstup citelnější. Nejvyšší nához dne si jako náplast pro sebe schoval Jirka Stulík (257), který si chodí celkem pravidelně pro své vavříny, dnes však skončil v semifinále.

Mezi ženami byla jen otázka, zda dnes bude lepší Anna Breindlová nebo Dáša Stulíková. První hra nic nerozhodla a tak spíše silou vůle, než vysokým číslem, vítězství mezi ženami na sebe strhla Dagmar Stulíková, čímž ponechala Annu Breindlovou  na stříbrné pozici a třetí Eva Štefková  přes finiš v poslední hře se Aničce přiblížila jen na rozdíl 4 kuželek. Ale i třetí příčka je jistě vítaným umístěním.

Pořadí v jednotlivých kategoriích:

Muži do 58 let: Vladislav Dedera, Jaroslav Šlechta, Dušan Závladský

Muži 59+ let: Stanislav Nejezchleba, Vladimír Pitaš, František Brokeš

Ženy do 58 let: Dagmar Stulíková, Eva Štefková, Marie Frýbortová

Ženy 59+ let: Anna Breindlová, Zdenka Pláničková, Anna Brokešová

Roční tabulka obsahuje 4 turnaje. A protože se započítávají 4 nejlepší turnaje z celkem šesti, v dalších dvou se budou již některým hráčům body odečítat a pořadí tak může dost změnit vizáž. Před námi je ještě turnaj 13.10.12 v Olomouci a závěrečný v listopadu v Pardubicích. Po čtyřech turnajích jsou v čele svých kategoriíVladislav Dedera  těsně před Vlastimilem Ševčíkem (M50), Tomáš Rathouský  těsně před Vladimírem Pitašem (M59), Svatava Závladská  (Ž50) a s výrazným náskokem Anna Breindlová  (Ž59).

Obsazovačka na olomoucký turnaj je již otevřena. Jinak veškeré výsledky, fotky, komentáře, včetně historie jsou k nalezení na zdejších domovských stránkách seniorského bowlingu, záložka Seniorský pohár.

Všem hráčkám a hráčům děkuji za účast, příjemné setkání a hezkou zábavu, děkuji i dobře fungujícímu centru na Ovčíně v Praze.

Milan Soušek

Výsledková listina Muži

Výsledková listina Ženy

 

Náhledy fotografií ze složky 2012-08-25 Praha Ovčín