Jdi na obsah Jdi na menu
 


ČSP 2012 - 2. turnaj Brno, výsledky

2. 1. 2015

ČSP v Brně ovládli Václav Gottštein a Eva Štefková

Druhý turnajový den ze série Českého Seniorského Poháru se odehrál v Brně, centrum Kostka. Sjelo se sem 58 startujících, aby absolvovali 5 kvalifikačních her. Do semifinále na 3 hry postoupilo 40 hráčů a dvě finálové hry si zahrála dvacítka nejlepších.

Hlavním fenoménem dne byla, jak už je na seniorských turnajích zvykem, příjemná, přátelská atmosféra. Kvalifikaci mužů zvládl nejlépe Vláďa Pitaš (1067) a Eva Appeltauerová (869). Zajímavou sérii předvedla Zdeňka Jansová, která se 4 hry trápila, aby v páté hře excelovala s číslem 265. Tento nához už nevylepšil za celý den nikdo a tak Zdeňka zaslouženě pobrala ceny za nejvyšší nához dámský i absolutní.

Semifinálové 3 hry parádně předvedl Milan Kratochvíl (692), ve kterých vytvořil i mužský nához dne s hodnotou 256. V dámské kategorii byla semifinálová situace mnohem vyrovnanější, nicméněš na čele se usadila Marie Frýbortová. Smolné první nepostupující místo do finále spadlo na Vlastíka Chládka a Sváťu Závladskou.

Finále na 2 hry (16 mužů a 4 ženy) zahájil Eda Bzenecký  velkým náporem s hrou 238. Druhá hra sice nebyla špatná, ale ve finále příliš váhat nelze. Takže se před Edu dvěma vyrovnanými hrami dostal Václav Gottštein a stal se tak nejlepším mužem dne. Bronzový stupínek obsadil Dušan Závladský.

Dámy ani ve finále nezářily, byl to boj spíše se sebou a s vlastními chybami, než konfrontace vysokých čísel.Eva Štefková  to zvládla nejlépe a odnáší si prvenství. Těsně v patách jí zůstala Anna Breindlová  a třetí příčku si přivlastnila Marie Frýbortová .

Konečné pořadí v jednotlivých kategoriích:

Muži do 58 let: Eduard Bzenecký, Dušan Závladský, Milan Kratochvíl

Muži 59+ let: Václav Gottštein, Vladimír Pitaš, Josef Bešík

Ženy do 58 let: Eva Štefková, Marie Frýbortová, Zdeňka Jansová

Ženy 59+ let: Anna Breindlová, Anna Brokešová, Zdeňka Kolářová

Roční tabulka po dvou odehraných turnajích (celkem se jich hraje 6, započítávají se 4 nejlepší) je na čele hodně vyrovnaná, v mladších mužích zatím vede Eda Bzenecký, ve starších Vláďa Pitaš. V dámském žebříčku jsou na čele Sváťa Závladská a Anna Breindlová.

Další turnajový den ČSP 2012 nás čeká 2. června, hostit nás bude Strikeland v Chomutově. Obsazovací listina nawww.obsazovacky.cz  je již nějakou dobu otevřena, volná místa ještě jsou.

Děkujeme centru a obsluze za bezchybnou práci a všem hráčům, že se přijeli pobavit a zahrát si.

Milan Soušek

16.04.2012

Výsledková listina Muži

Výsledková listina Ženy

 

Náhledy fotografií ze složky 2012-04-14 Brno