Jdi na obsah Jdi na menu
 


5. turnaj: R+S vítězí. Letos podruhé

9. 9. 2017

R+S podruhé vítězí

5. turnaj Seniorského Poháru dvojic 2017 se odehrál za komorní účasti v Pardubicích. Někteří senioři hráli kvalifikaci AMF, jiní trávili čas na pozdních dovolených. Mazání bylo krátké, sportovní a obtížné, to je třeba říci.

Kvalifikace znamenala konečnou pro jednu jedinou dvojici, všichni ostatní postupovali do semifinálového KO. K překvapení nepostupující byla dvojice, jež trůnila na celkovém 2. místě ročního žebříčku – Mirek Dutka s Vláďou Baborovským. Nic moc se však ale neděje, do celoroku se započítávají 4 turnaje z celkem šesti a tak se u plných účastí škrtalo a stejné to bude i po posledním turnajovém dni. Kvalifikaci ovládli Tomáš Rathouský s Milanem Souškem, kteří se jako jediní dostali v součtu přes 1500.

Semifinále se hraje jako play off na součet dvou her (4 hry dvojice). Do finále postupují vítězové duelů. Často to byly boje spíše se sebou samými, než se soupeři, nicméně ze soupeřících dvojic mohl postoupit jen vítěz. A to se také stalo… Překvapením bylo snad jedině vyřazení silné dvojice Dáša Flegelová – Blanka Hanusíková, jež mohutně podporovala své KO soupeře Frýbortovi, aniž si dostatečně jasně uvědomili, že jde o KO a postupují jen vítězové duelů. No snad to bude pro ně ponaučení pro poslední turnaj. Ale i tak měli aspoň malou satisfakci, jak se později ukázalo.

Finále je určeno pro vítěze semifinálových duelů. Opět dvě hry od nuly, HDC zůstává v plné výši. K vidění nebyly žádné výjimečné hry, pokud tedy nepočítáme hry slabší a velmi slabé, jež se zde čas od času vyskytly a to i u hráčů, kde by to jeden nečekal… Absolutně nejlepším hráčem ve finále byl Tomáš Rathouský s průměrem přes 190 před Maruškou Frýbortovou přes s průměrem přes 173. Už jen z toho je zřejmě, že se ostatní celkem trápili. Překvapením se stalo 4. místo Pepy Bešíka s Vláďou Pitašem, tedy překvapení ve smyslu, že být poslední ve finále rozhodně není jejich obvyklou výsadou. Nu, dnes se tak stalo. Bronz berou manželé Brokešovi, stříbro manželé Frýbortovi a dnes podruhé v této turnajové sérii vítězí Tomáš Rathouský a Milan Soušek.

Nejlepší dvojice pobraly své ceny a poháry. Nejlepší ženou turnaje se stala Marie Frýbortová a cena za nejvyšší společný nához patří rozverným Dáše Flegelové s Blankou Hanusíkovou.

Roční žebříčky jsou vlastně dva. První z nich ukazuje bodové zisky dvojic tak, jak nastupovaly ke svým zápasům v jednotlivých turnajových dnech (proto se některé jméno může vyskytnout vícekrát, pokud dotyčný měl jiného parťáka). Po 5. turnaji vedou R+S o 27 bodů před Frýbortovými, za nimi je dvojice D+B. Některé dvojice již dnes odepisovaly svůj dosavadní nejslabší turnaj, stejně tak tomu bude i v závěrečném turnaji. Vypadá to, že 3 dvojice se budou prát o druhé a třetí místo..

Druhý žebříček, to jsou jednotlivci. Tady hrají roli i prémiově bodované vysoké náhozy nad 220, ty mohou rozhodnout. Vede Tomáš o 3 body před Milanem. Rozdíl mezi nimi tvoří právě ty prémiové body. O 3. místo ale bude bojovat hned až 8 hráčů! Všichni budou odepisovat body a hodně bude záležet na bodech prémiových za náhozy…

Na konečné roční výsledky si tedy musíme počkat až po posledním šestém turnaji, jenž se bude hrát v sobotu 14. října 2017 v Praze na Zličíně. Obsazovačka je na to již připravena a lze se tam tedy hlásit.

Poděkování patří všem, co si dnes přišli hrát. Těšíme se na vyvrcholení této série!

Výsledková listina ke stažení

Milan Soušek, 09.09.17

Na fotce jsou dnešní vítězové – R+S. Níže ve Fotoalbu všechny fotky.

vitezove---1.-misto-tomas-s-milanem--2-.jpg

 

 

Náhledy fotografií ze složky 2017-09 Pardubice