Jdi na obsah Jdi na menu
 


3. Výsledky Finále Senior Masters 2018

Již šest roků se každoročně senioři setkávají, aby se pokusili završit své celoroční bowlingové výsledky na různých soutěžích v průběhu roku na závěrečném ročním Finále. Letos proběhlo 9. února v Pardubicích. Účast v soutěži mé zaručenu vždy pětice nejlepších z celoročního žebříčku Senior Masters a desítka nejlepších mužů a žen bez ohledu na věk. Letos přišlo docela dost odhlášek z Finále, většinou z důvodu nemocí, proto byli vpuštěni náhradníci. I tak ale dvě kategorie nebyly zcela zaplněny…

Ve Finále se hraje 5 her kvalifikace a do závěrečné části postupuje vždy trojice lepších z každé kategorie. Mazací model byl „áčkový“, 37 stop a přes 23 ml oleje. Pár celkem zvučných jmen jej ale neudolalo. Turnajem procházela jako nůž máslem Marie Frýbortová, která procházela celým turnajem. Její celkový průměr je přes 208, její hra 248 zůstala náhozem celého dne. Ale nestačilo to…

Kvalifikačních 5 her, ke kterým se připočetlo 10% ročních bodů ze Senior Masters, zcela ovládla Marie Frýbortová, mezi muži byl nejlepší Miroslav Křesťan. Dost hráčů hledalo, co, čím a kudy hrát, pár jich to vlastně dnes ani nenašlo. Někteří z nich skončili již v kvalifikaci v poli vyřazených.

Finále hrané na 3 hry od nuly ovládly ženy. První hry 242 a 235 obrátily pozornost na souboj Marušky Frýbortové a Jany Lébrové, k nimž se blížila i Alenka Endersová. V dalších hrách Jana Lébrová potvrdila, že to i dnes myslí vážně a vítězí, Marie Frýbortová zůstává i přes celodenní nádherné hry druhá a třetí místo bere docela překvapivě Alena Endersová. Mezi muži panovaly až do konce spíše rozpaky. Se situací se nejlépe vyrovnal Jiří Vrážel výkonem 614, druhý končí Richard Nosek s 597 a třetí Vladimír Pitaš s 555. Důležitější jsou ale výsledky z pohledu jednotlivých kategorií, v nichž vítězové na rok získali titul Senior Champion 2018 a absolutní vítězové startovné zdarma na nejbližším Mistrovství Evropy seniorů. Konečné pořadí nám představuje tabulka:

kat. M 50-57 kat. Ž 50-57 kat. M 58-64 kat. Ž 58-64 kat. M 65+ kat. Ž 65+
Ivan Burian Jana Lébrová Jiří Vrážel Marie Frýbortová Vladimír Pitaš Alena Endersová
Marek Mlynář Blanka Hanusíková Richard Nosek Dagmar Stulíková Zdeněk Havlíček Anna Brokešová
Miroslav Křesťan neobsazeno Petr Florík Kristýna Janočková Milan Soušek Dagmar Prokopová
Absolutní vítěz muži: Jiří Vrážel Absolutní vítězka ženy: Jana Lébrová

Všichni tito úspěšní se tak zapisují do Galérie slavných. Gratulujeme! Pro rok 2019 bude model Senior Masters jiný, Propozice k tomu budou zveřejněny do konce února.

Výsledková listina ke stažení

Na fotce vidíme absolutní vítěze, ve Fotoalbu níže pak všechny úspěšné hráče všech kategorií dnešního Finále.

absolutne-nejlepsi-zena-a-muz.jpg