Jdi na obsah Jdi na menu
 


4. Výsledky Finále Senior Masters 2017

V sobotu 10.03.2018 se v Pardubicích odehrál již tradiční turnaj, který se logicky koná pouze jednou ročně - Finále republikového bodovacího žebříčku Senior Masters ČR. I letos se hrálo o originální poháry, jaké ještě jindy a jinde nebyly k vidění. Tentokrát z italské keramické dílny. A samozřejmě - v sázce byly dvě speciální prémie v hodnotě cca 6.000 Kč pro absolutního vítěze a absolutní vítězku akce.

Zaregistrovali se všichni, za pár chybějících marodů a cestovatelů nastoupili náhradníci. Bohužel to nevyšlo Janičce Plešingerové, která přijít chtěla, ale dnes všude rozšířená chřipajzna byla proti a tak se v předvečer omluvila. Jani, uvidíme tě rádi na jakékoliv další akci, přijď mezi nás...

Systém Finále je vcelku jednoduchý a hlavně spravedlivý. Nejprve 5 her, k nimž se připočetlo 10% bodů získaných v celoročním žebříčku Senior Masters 2017. Z každé věkové skupiny mužů a žen postoupili dále do superfinále tři nejlepší, kteří následně hráli na stejném páru drah. Jednak se tak měli pod vzájemnou kontrolou a jednak spravedlivě hrají na stejném páru za stejných podmínek. Mazací model byl dnes zvolen mastnější o délce 42 stop.

Jak to tedy probíhalo... Po základních hrách vypadli ti, co se ve své věkové skupině umístili na 4.nebo 5. místě. Jednoduché to nebylo, vždyť se tu sešly skutečné seniorské špičky, to nejlepší, co se v ČR vyskytuje. Nikdo by se nemohl divit, kdyby ty postupy dopadly úplně opačně... V superfinále už bylo jasné, že kdo tam je, má pohár už doma (neodpustili jsme si pár fotek těch pohárů - viz Fotoalbum níže). Šlo ale jednak o umístění, ale i o tu finační prémii dotovanou naším spolkem Seniorbowling CZ.

Muži: první hra přináší 6 dvoustovek, největší Rosťa Kala 248 a Petr Mráček 244. Druhá hra 5 dvoustovek, Jirka Stulík 232, Rosťa 226. Třetí hry - 4 dvoustovky, všechny výživné a hlavně rozhodující: 238 útočí Jirka Vrážel, 233 Jirky Stulíka krásně navazuje na jeho předchozí hru, 224 hraje Rosťa Kala. Součet všech her určuje pořadí nejen ve věkových skupinách, ale definuje i absolutního vítěze. Tím se stává Rostislav Kala, který tak získal na rok titul Czech Senior Champion 2017 a dárkový poukaz na start na ME 2018 ve Vídni. Gratulujeme!

Titul Czech Senior Champion ve svých kategoriích získávají: Rostislav Kala, Jiří Stulík a Tomáš Rathouský.

Ženy: u nich bylo dvoustovek výrazně méně. První hra: Míla Nováková hraje 264 a velmi pravděpodobně utíná naděje všech ostatních. Nejblíž je k ní Maruška Frýbortová se 199. Ale čekají nás další dvě hry... Druhá hra trochu vlévá do žil sílu Blance Hanusíkové se 197, Janě Lébrové se 196 a snad i Dáše Stulíkové se 194? Přicházejí poslední, třetí hry. Míla Nováková hraje 212, Blanka Hanusíková 193. Ostatní ženy zůstaly dost pozadu. A tak prognóza po první hře se naplňuje: Miluše Nováková vítězí a podobně jako Rosťa Kala získává titul Czech Senior Champion 2017, přebírá nejcennější pohár a samozřejmě i dárkový certifikát se startem na ME seniorů 2018.

Titul Czech Senior Champion ve svých věkových kategoriích získávají: Miluše Nováková, Marie Frýbortová, Anna Brokešová.

Všem úspěšným gratulujeme! Dole jsou na fotce absolutní vítězové Rostislav Kala a Miluše Nováková, na všechny fotky se podívejte ve fotoalbu TADY.

Výsledková listina ke stažení obsahuje všechny detailní výsledky základních her i superfinále jak celkem, tak po věkových skupinách. Děkujeme všem hráčkám a hráčům za krásné soupeření a hry, děkujeme i pardubickému centru. Nezbývá, než popřát všem seniorkám a seniorům bez rozdílu, aby byli úspěšní také v Bodovacím seniorském republikovém žebříčku Senior Masters ČR 2018, který už nějaké ty body k dnešku obsahuje, a měli tak šanci vybojovat volné starty na ME seniorů 2019, což bude hodně hráčům dobře známá Bologna v Itálii.

Milan Soušek, 10.03.2018

absolutni-vitezove---rostislav-kala-a-miluse-novakova.jpg