Jdi na obsah Jdi na menu
 


Propozice Senior Masters 2014

Propozice žebříčku ČR pro rok 2014.

 

Propozice - Senior Masters 2014

1 Roční bodovací žebříček Seniorů organizuje a vede občanské sdružení ESBC CZ (www.seniorbowling.cz)
2 Bodovací žebříček je veden vždy pro kalendářní rok.
3 Do bodovacího žebříčku jsou zahrnuty pouze výsledky turnajů určených výhradně pro seniory (věk 50+ let), žádné jiné turnaje.
4 Standardně jsou do žebříčku zařazeny seniorské turnaje: MS seniorů, ME seniorů, MČR seniorů, Český Seniorský Pohár, Seniorská Bowlingová Liga (po skončení ročníku, pouze Finálový turnaj), Old School Slovakia, Czech Old School a případně další turnaje schválené pořadatelem, jež splňují podmínky těchto propozic.
5 Pokud není jakýkoliv další turnaj pro seniory do žebříčku zařazen, může organizátor turnaje (případně jiná osoba) požádat o zařazení do Ročního bodovacího žebříčku Seniorů. Z těchto jiných turnajů je do žebříčku započítáno nejvýše 50% odehraných turnajových dnů s nejlepším umístěním hráče . Ostatní herní dny se nezapočítávají. (Například Bowlingzone Senior Open, další dle zájmu pořadatelů seniorských turnajů za splnění předepsaných podmínek)
6 Turnaje zahrnuté do žebříčku mohou být jak tuzemské, tak i zahraniční, komerční i nekomerční. Pokud se hráč, hráčka zúčastní seniorského turnaje, který není standardně v žebříčku zařazen, může požádat o zařazení do žebříčku, přičemž je povinen předložit oficiální Propozice daného turnaje a oficiální Výsledkovou listinu z daného turnaje, která musí obsahovat i rok narození všech hráčů a jména a příjmení hráček a hráčů musí být zkontrolována co do správnosti, například porovnáním s žebříčky ČBA, příp. jinými oficiálními databázemi. Tak je dána i možnost například vycestovat jednorázově na seniorský turnaj do zahraničí a výsledek zařadit do tohoto bodovacího žebříčku.
7 O zařazení seniorských turnajů do bodovacího žebříčku rozhoduje s konečnou platností vždy ESBC CZ.
8 Do bodovacího žebříčku jsou zahrnuti všichni hráči a hráčky bowlingu ve věku 50 a více let (rozhodující je rok narození), kteří odehrají některý ze standardně zařazených turnajů nebo dalších seniorských turnajů podle bodu 4, resp. 5.
9 Hráči a hráčky jsou rozděleni do kategorií: muž, žena a dále do věkových kategorií M1, Ž1 (50-57 let), M2, Ž2 (58-64 let) a M3, Ž3 (65+ let).
10 Do žebříčku jsou zařazovány výsledky pouze hráčů a hráček z ČR. Do žebříčku může být zařazen i seniorský cizinec, pokud o to požádá, a to za podmínky odehrání nejméně 3 seniorských turnajů za rok a cizinec s dlouhodobým pobytem na území ČR.
11

Body do žebříčku vyplývají z výsledků seniorských turnajů. Výše bodů závisí na počtu hráčů na turnaji a na umístění hráče, hráčky. (vzorec: počet hráčů na turnaji mínus umístění hráče + 1).

Pokud je na turnaji vedena pouze společná Výsledková listina pro muže i ženy, bude počet bodů přidělen podle pořadí v této Výsledkové listině. Pokud jsou vedeny Výsledkové listiny zvlášť pro muže a zvlášť pro ženy, bude přidělen počet bodů odpovídající počtu hráčů/hráček v kategorii muži nebo ženy. Pokud jsou ve Výsledkových listinách vedeny i kategorie ještě podle věků, například ženy mladší, starší ap., bude sestavena společná tabulka z těchto kategorií pro všechny muže a všechny ženy, hráči budou seřazeni podle celkového dosaženého průměru na daném turnaji a podle tohoto pořadí budou přiděleny body do žebříčku.

12 Maximální možný počet bodů z 1 turnaje zařazeného do žebříčku je 200. Bodování je odspoda, tedy poslední hráč získá 1 bod, předposlední 2 body atd.
13 Hráči a hráčky, kteří získají za kalendářní rok nejvíce bodů, budou po skončení kalendářního roku pozváni na speciální závěrečný turnaj kategorie A - Senior Masters 2014. Účast v něm má zajištěno 5 nejlepších hráčů a hráček z každé věkové kategorie a 10 mužů a 10 žen bez rozlišení věku s nejvyšším ziskem bodů za uplynulý kalendářní rok. Vítězové v kategorii muž a žena (bez rozlišení věkové kategorie) získají titul Czech Senior Champion 2013, hráči, hráčky na 2. místě Senior ViceChampion 2013. Do turnaje jsou věnovány speciální poháry a věcné ceny. Pořadatelem je ESBC CZ.  Poháry čekají i na vítěze všech 6ti kategorií. Absolutní vítěz a vítězka kategorie Muži a kategorie Ženy získávají vedle pohárů a ocenění také speciální prémii ve výši 3.000 Kč!
14 Turnajový žebříček je aktualizován obvykle nejpozději do týdne po získání oficiální výsledkové listiny turnaje.
15 Všechny nejasnosti, reklamace, spory s konečnou platností rozhoduje ESBC CZ.
16 Roční bodovací žebříček Seniorů je zájmový žebříček vedený občanským sdružením ESBC CZ, přičemž žádný z uvedených bodů není právně vymahatelný.
17 Kontakt: ESBC CZ o.s., www.seniorbowling.cz, info@seniorbowling.cz  nebo viz záložka Kontakty