Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bowling Brno po 2 velkých turnajích. Zkušenosti?

30. 5. 2018

Bowling Brno má za sebou více turnajů, než ty dva zmiňované v titulku článku. Centrum pořádá své lokální turnaje, o nichž se dočtete na stránkách centra www.bowlingbrno.cz. Máme na mysli dva celostátní a vlastně mezinárodní turnaje, které tam zatím proběhly. Jednak Moravia Open a pak Český Seniorský Pohár. Oba turnaje velmi silně obsazené, Moravia přes 100 startů a Seniorský Pohár 76 hráček a hráčů. A to ještě do termínu Moravia Open spadlo na Slovensko několik Mistrovských soutěží, podobně i v Maďarsku, kde se konal větší turnaj.

Oba turnaje byly skutečnou zatěžkávací zkouškou pro centrum, personál baru i obsluhy drah, ale i pro pořadatele. Jak tomu tak bývá, i tady se vyskytly drobné mouchy, které se ale v naprosté většině podařilo vybít hned na místě spolu s velmi vstřícným personálem. Jediné, co nám trochu vadilo, bylo nepříliš vyhovující ozvučení prostoru drah pomocí bezdrátového mikrofonu, což je ale dáno technikou. I to už je ale řešeno, jen to chvíli potrvá. Jinak vše ostatní z pohledu provozu turnajů bylo vynikající. Obdivovali jsme nejen bohaté vnitřní i venkovní prostory, velmi příznivý Turnajový jídelní lístek pro hráče, bleskové řešení drobných závad a korekcí na drahách, jichž ostatně bylo velice poskrovnu, ale z hlediska hráčů fakt, že na drahách bylo namazáno skutečně to, co ukazoval graf. My jsme pro oba turnaje použili stejný model 42 stop, to hlavně proto, že jsme věděli přesně, jak dlouho se budou dráhy mazat a abychom se s mazáním vešli do plánovaných mazacích pauz. Pochopitelně budeme v budoucnu využívat i jiné modely. Dneska už ale víme, že i ty jiné modely co jsou na papíře, budou opravdu i na drahách.

Vlastně co nás trochu potrápilo ještě, to byla věc námi ani centrem neovlivnitelná a tím faktorem je D1. Například z Prahy v Brně můžeme být dejme tomu za 2 hodiny. Situaci na D1 asi všichni znají a někdy bývá otázkou štěstí, či naopak smůly, jak včas se na Bowling Brno z tohoto směru lidi dostanou. Při prvním turnaji nebyl absolutně žádný problém, u druhého byla menší kolona na D1, ale naštěstí nijak velká, takže se vše stihlo na čas. Rozhodně ale doporučujeme vyrazit po D1 do Brna s rezervou alespoň půl hodiny, možná i více. Nebudou-li kolony a zácpy,  přijedete na BB dříve, ale aspoň budete mít čas si oddechnout, občerstvit se, prohlédnout si centrum a jeho zázemí, šatny, sprchy, skříňky na bowlingové vybavení, dát si něco dobrého k jídlu a pití a na prosluněné terase se pobavit s kamarády...

Co určitě nesmím zapomenout, to jsou výsledky. Přátelé, co se házelo na BB, to se vidí skutečně málokdy. 300 sice nepadla, ale Karei Hladík dal 299 a desátá kuželka se jen vysmívačně zakymácela, nicméně náběhů na 2018-05-20-moravia-open--37-.jpg300 bylo na těchto turnajích docela dost. Ostatně podívejte se na výsledky a uvidíte sami. Pokud finalisté hrají ve finále celkový průměr všech her všech hráčů přes 210, má to asi svůj důvod. Vedle jejich šikovnosti  a správného čtení mazacího grafu je to prostě a jednoduše příprava drah centrem. Obojí je na podtrženou jedničku! Bez nějakého přehánění.

A máme před sebou kardinální otázku: byly to dvě výjimky a náhody, anebo se něco podobného bude odehrávat i na dalších turnajích? Nejsme věštci, takže nevíme. Ale soudě podle toho, kolik péče je drahám, mazačce a vůbec technice věnováno, spíše bych věřil tomu, že ano. Ani na dalších turnajích zde (Moravia i Seniorský Pohár) nechceme hledat mazací extrémy, naopak, chceme vidět spokojené hráče se svými průměry, i třeba nepostupujícími do finále. Nemáme ambice mořit hráče na Moravii a Seniorském Poháru nějakými extrémními modely z PBA, které stejně asi jinde nenajdete. Vycházíme z toho, že samozřejmě na Seniorském Poháru (tam je jich 100%), ale i na Moravia Open otevřeném pro kohokoliv, hrají senioři v bohatém zastoupení a klást na ně nějaké nemístné extrémní fyzické nároky nemáme. Proč bychom také mít měli... To ale neznamená, že se modely nebudou měnit. Budou. Krátké, střední, dlouhé, ale vždy na  nějaké aspoň zhruba odpovídající výkonnostní úrovni. Ostatně, kdo ještě nebyl, má možnost si to osobně vyzkoušet, ať na Moravia Open (v červnu a pak v srpnu) nebo na Seniorském Poháru (v září, pak finálový listopad). Anebo chcete-li se opravdu dobře bavit a užít si pořádně nejen bowlingu, ale i zábavy, pak rozhodně doporučujeme Czech Old School, několika denní turnaj s exkluzivními cenami a mimořádnou zábavou pro hráče i jejich hosty. Chceme se u bowlingu prostě bavit a Old School je ta nejsnadnější cesta. Hraje se v září 27. až 30.09.2018, tedy od čtvrtka do neděle, přičemž pátek 28.09. je státní svátek, takže na turnaj "spotřebujete" jen jeden pracovní den. Obsazovačku najdete na www.seniorbowling.cz a tady Czech Old School 2018 po Slovak Old School, tedy po 02.06.2018. Možná byste se mohli podívat i na videa z gala večerů předchozích ročníků. Pro hráče máme zajištěných cca 80 míst v okolních hotelích.

Takže co závěrem tohoto zamyšlení: Bowling Brno naplňuje naše představy ideálního bowlingového centra.  Prostorné, velkorysé a hlavně výborně fungující díky skvělým bowlerům, kteří si mohou boty ušoupat, aby vše klapalo, jak má. Po stránce technické nelze drahám nic vytknout. Nezbývá tedy, než tam zajet na ten správný turnaj, bavit se, nechat se hýčkat. Snažíme se doufat, že i naše turnaje to všem zájemcům umožňují a usnadňují. Jednoduše řečeno: v Brně najdete bowling se vším všudy.